NOVOSTI IZ SEAT-A
27.07.2017

Svečano otvaranje Omladinskog film festivala

U sklopu festivalskog centra Omladinskog Film Festivala Sarajevo, u Domu Armije , otvoren je ovogodišnji Omladinski Film Festival (OFF).
dd

OFF će u idućih pet dana predstaviti skoro 40 filmova iz 11 evropskih zemalja, a među njima deset premijera i 26 novih mladih filmskih autora.Ovogodišnji festival ima 200 akreditovanih gostiju i oko deset stalno akreditovanih novinarskih ekipa.OFF akcenat stavlja na promociju kratkog studentskog profesionalnog i amaterskog filma te oživljavanje svijeti o bitnosti kratkog filma, saopćili su organizatori.Na ceremoniji otvaranja, direktor Festivala Kenan Musić je napomenuo kako je ovo Festival za sve, i kako žele da stvore platformu kroz koju će se educirati sve populacije ljudi o bitnosti filma i filmske umjetnosti.

Porsche Srajevu kao društveno odgovornoj  kompanija  pripala  je čast sarađivati s Omladinskim Film Festivalom Sarajevo, jer ovakvi projekti involviraju mlade osobe koje zaslužuju veliku i snažnu podršku. 

Menadžer marke SEAT za Bosnu i Hercegovinu gospodin Senad Trnka, istakao je da marka SEAT, koja dolazi iz jedne kreativne i umjetnosti naklonjene sredine kao što je Barcelona, predstavlja logičnog partnera za Omladinski Film Festival Sarajevo. On se nada da će se ovom prilikom brend SEAT u našoj zemlji približiti mlađoj populaciji, što je ujedno i globalna strategija marke Seat.