NOVOSTI IZ SKODE
28.02.2018

ŠKODA BiH predstavila novi KAROQ

Porsche BH d.o.o., generalni uvoznik automobila marke ŠKODA u Bosni i Hercegovini, organizovao je KAROQ Drive 2018., zvaničnu prezentaciju modela KAROQ za tržište Bosne i Hercegovine.
Škoda Karoq

Predstavnici medija su imali priliku da uživaju u vožnji u ekstremnim uslovima na relaciji Sarajevo - Blidinje.

Nakon statične prezentacije koja je održana u Sarajevu, karavan od 11 KAROQ modela uputio se u avanturistički pohod u ekstremnim zimskim uslovima.

Nasljednik popularnog modela YETI i mlađi “brat” modela KODIAQ je pokazao da za njega nema prepreke i da uistinu opravdava svoj slogan “Spreman na sve”.  Na -20 °C uz snježnu mećavu i uz velike snježne smetove KAROQ je uspio savladati sve prepreke.

Ukupna dužina pomenute “adrenalinske” rute bila je punih 300 km.

KAROQ se nudi  u nivoima opreme AMBITION i STYLE. Početni nivo opreme pod nazivom ACTIVE će se pojaviti krajem godine. Naredne godine će se pojaviti nivoi opreme RS, Scout te najeksluzivniji nivo opreme Laurin & Klement.

Bitno je istaknuti da se po prvi put pojavljuje digitalna instrument tabla, što ulijeva dah luksuza u ovaj jedinstven model.

 OstaIe istaknute stavke dodatne opreme su FULL LED svjetla, automatsko otvaranje prtljažnika – virtuelna pedala, grijani upravljač, varioflex sjedišta.

 U ponudi su motori 1.5 TSI sa 150 KS, 1.6 TDI sa 115 KS i 2.0 TDI sa 150 KS.

Krajem ove godine u ponudi će biti najsnažniji motor 2.0 TDI sa 190 KS.

 Početna cijena modela KAROQ iznosi 42.180 KM.