Porsche Inter Auto BH d.o.o. Sarajevo Novosti

Ovdje možete pronaći sve aktualne novosti iz Porsche Inter Auto BH d.o.o. Sarajevo.

  1. Novosti
  2. Izgradnja novog prodajno-servisnog centra Porsche Sarajevo
23.07.2023
Aktualno iz auto kuće

Izgradnja novog prodajno-servisnog centra Porsche Sarajevo

Planirani završetak radova u drugom kvartalu 2024. godine

Izgradnja novog objekta Porsche Sarajevo

U srijedu, 19.7.2023., je u prisustvu delegacije iz Salzburga, načelnika Općine Ilidža, medija i svih ostalih koji su aktivno sudjelovali u realizaciji ovog projekta, zvanično obilježen završetak grubih radova na objektu Porsche Sarajevo u Blažuju.


Usljed zahtjeva VW grupacije po pitanju ispunjenja posljednjih standarda iz oblasti elektromobilnosti i primjene savremenih ekoloških standarda, te korištenja čistih i obnovljivih izvora energije, Porsche Holding Salzburg je u oktobru prošle godine pokrenuo izgradnju novog poslovnog objekta u kojem će biti smješteni izložbeno-prodajni saloni za sve brendove, servisne radionice, te nova lakirnica i maloprodajna administracija.


Novi objekat, čiji je investitor kompanija Porsche Immobilien, smješten je na području općine Ilidža, sa dobrim pristupnim putevima, uključujući izlaz na magistralni put M17. Kada bude završen, novi prodajno-servisni centar će imati površinu od 5.611 kvadratnih metara, a prostire se na zemljištu površine 23.598 kvadratnih metara, s tim da je u narednim godinama planirano proširenje objekta i otvaranje novih radnih mjesta.Image

O kakvim standardima se radi, možda najbolje ilustruje podatak, da je za grijanje i hlađenje objekta, do sad već ugrađen sistem kojeg čini 46 kilometara cijevi ugrađenih ispod poda kompletnog objekta. Navedeni sisitem koristi toplotu zemlje, ubacuje je u sistem grijanja i hlađenja i kao takav se prvi put primjenjuje i instalira u BiH. Za izmjenu toplote će se koristiti toplotne pumpe, koje koriste električnu energiju.


U sljedećoj fazi izgradnje će  na krovnoj konstrukciji  biti instaliran  fotonaponski sistem, sačinjen od fotonaponksih ćelija ukupne površine 2.200 kvadratnih metara, godišnjeg kapaciteta 430 MWh, koji može zadovoljiti više od polovine energetskih potreba objekta.


Po završetku ovog impresivnog prodajno-servisnog centra kompletan tim od 90 uposlenika iz maloprodaje Porsche Sarajevo preći će na novu lokaciju u Blažuju.

Planirano je da svi građevinski radovi budu završeni u drugom kvartalu 2024.godine, iako će prodajni salon brenda Porsche biti otvoren znatno prije tog roka.

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju