Garancija mobilnosti vozila

Garancija podrazumijeva obavezu davaoca garancije (proizvođača) da bez naknade otkloni sve nedostatke/neispravnosti koje su nastale na vozilu za vrijeme trajanja garancije, a koje se mogu smatrati greškom proizvođača. Garancija obuhvata popravku ili otklanjanje utvrđenih nedostataka/neispravnosti, ili zamjenu neispravnih dijelova/sklopova prema procjeni ovlaštenog servisnog partnera.
Garancija

VOLKSWAGEN GARANCIJA MOBILNOSTI

predstavlja koncept obezbjeđenja mobilnosti vozačima Volkswagen vozila i njihovim putnicima koji zbog mogućeg kvara/neispravnosti vozila ostanu na putu. Kvar u smislu primjene Garancije Mobilnosti postoji samo ako vozilo svojom sopstvenom snagom ne može stići do najbližeg Volkswagen ovlaštenog servisnog partnera ili ako proizvođač/importer zbog tehničkih razloga zabranjuje nastavak vožnje (npr. svjetlucanje kontrolnih lampica crvene boje: kočioni uređaji, sistem hlađenja, sistem pritiska motornog ulja, upravljački uređaj i sl.). Takvo vozilo definiše se kao nepokretno vozilo. Cilj i osnovni zadatak Garancije Mobilnosti je da se u što kraćem vremenskom roku dijagnosticira i otkloni kvar na Volkswagen vozilu i Volkswagen kupcu omogući nastavak putovanja. 

Detalji o Volkswagen garanciji i uslovima korištenja

AUDI GARANCIJA MOBILNOSTI

Proizvođač vozila Audi AG, D-85045 Ingolstadt, garantuje da je isporučeno vozilo ispravno. Mogući nedostatak koji bi se za vrijeme trajanja garancije pojavio na vozilu otklonit će se pod ovdje navedenim uslovima:

Detalji o Audi garanciji u uslovima korištenja

SEAT GARANCIJA MOBILNOSTI

Proizvođač vozila SEAT S.A., Barcelona, garantuje da je isporučeno vozilo ispravno. Mogući nedostatak koji bi se za vrijeme trajanja garancije pojavio na vozilu otklonit će se pod ovdje navedenim uvjetima:

Detalji o Seat garanciji i uslovima korištenja

ŠKODA GARANCIJA MOBILNOSTI

Proizvođač  vozila Škoda Auto  a.s., CZ-293 60 Mladá Boleslav, garantuje ispravnost isporučenog vozila u toku određenog vremenskog perioda.Pojam garancije vozila (predmeta kupovine uopšte) definisan je i utvrđen Zakonom o obligacionim odnosima i Zakonom o zaštiti potrošača. Garancija podrazumijeva obavezu davaoca garancije (proizvođača) da bez naknade otkloni sve nedostatke/neispravnosti koje su nastale na vozilu za vrijeme trajanja garancije, a koje se mogu smatrati greškom proizvođača.

Detalji o Škoda garanciji i uslovima korištenja