AKTUELNOSTI U SERVISU
07.05.2020

Produženje garantnog roka

do 31.08.2020.
Garancija

Zbog trenutne situacije s Covid19, mnogi ovlašteni servisi širom svijeta su na žalost zatvoreni, neki djelimično-neki potpuno. U tom kontekstu, nije baš lako odgovoriti na žalbe kupaca ili popraviti vozila.

"Svjesni kompleksnosti situacije, proizvođači marki VW AG koncerna (Volkswagen, Škoda, Seat, Audi i Porsche) su se odlučili napraviti ustupak prema krajnjem kupcu. Za vozila kojima garancija za novi automobil ili produžena garancija ističe ili je istekla u razdoblju od 01.03.2020.. do 31.05.2020., garantni rokovi se produžuju za tri mjeseca. Oni se završavaju tri mjeseca nakon isteka originalnog roka trajanja garancije, ali najkasnije do 31.08.2020.", ističe Omer Kozadra, rukovodilac Postprodaje Porsche Bosna i Hercegovina.   

"Moramo napomenuti da propisani broj pređenih kilometara u garantnom roku i dalje ostaje isti. Ove su mjere, s obzirom na okolnosti pandemije Covid19, jednokratne i dobrovoljne koncesije proizvođača, bez priznavanja bilo kakve odgovornost ili obveze za budućnost.. Našim kupcima je, za slučaj pitanja na ovu temu, dostupna naša služba brige o kupcu (e-mail: briga_o_kupcu@porschebh.ba) koja će u najkraćem roku odgovoriti na sva pitanja i nedoumice naših kupaca. ", dodaje Kozadra.

Selma
Čaušević

Info pult - termin planer