NOVOSTI IZ SEAT-A
06.09.2017

“Sinergija” Rikarda Druškića u Galeriji Seat

Rikardo Druškić, ilustrator i slikar iz Sarajeva, intrigantnom jednostavnošću svojih radova privukao je mnoge obožavatelje diljem svijeta. Zasigurno jedan od najtalentiranijih umjetnika mlađe generacije prošle godine ostvario je saradnju sa kompanijom Porsche Sarajevo.
Seat

"Druškićev umjetnički izraz je izuzetno blizak imidžu Seat Leona kojeg čini dinamičnost i mladalački duh, a kao i Rikardov rad, svaki naš automobil je umjetničko djelo,” kazao je Senad Trnka, Seat Brand Manager.

Druškić je nedavno, u sklopu Pop-Art Festivala, oslikao i automobil Seat Leon, a ovo “umjetničko djelo na točkovima” zauzima posebno mjesto u sklopu izložbenog prostora gdje možete pogledati i radove nastale kombinacijom tradicionalne i digitalne tehnike slikanja, te ulja na platnu.

“Izložba “Sinergija” vrhunac je nekoliko umjetničkih događaja koje smo realizovali tokom ove godine u saradnji s brandom Seat,” kazao je Rikardo Druškić, kojem je ovo peta samostalna izložba. “Pored mojih novih radova posebno me raduje da će posjetioci moći pogledati i kako izgleda kada se moj rad prenese na prepoznatljivu spoljašnjost i jedinstven karakter putničkog automobila Seat Leon.”

Salon Seat nalazi se u ulici Bulevar Meše Selimović 16 u Sarajevu, a izložbu možete pogledati u period od 06.09.2017. do 09.09.2017. godine radnim danima u terminu od 09:00 – 16:00 sati, te subotom do 12:00 sati.