Novo lice Q porodice - Audi Q8

Upadljiv dizajn s novom Singleframe rešetkom hladnjaka i značajkama potječu iz izvornog Audija Bogato opremljena i elegantna unutrašnjost s dodirnim komandama tehnološki naprednim sistemom navigacije. Sistem upravljanja na sva četiri kotača i quattro pogon za spretno rukovanje
Audi

Audi Q8 kombinacija je elegantnog luksuznog coupé modela s četvera vrata i praktične svestranosti velikog SUV modela. Bogato opremljen, s iznimnim mogućnostima povezivanja i dovoljno snažan za "off-road" aktivnosti, ovaj je model pouzdan saputnik za poslovne prilike i slobodno vrijeme. Audi Q8 dolazi na europsko tržište u trećem kvartalu 2018. godine. 


Svestran, sportski i elegantan: koncept dimenzija i prostranosti

Audi Q8 odiše sportskom dinamičnošću i vrhunskim luksuzom kao nijedan drugi SUV model ove marke s logotipom s četiri prstena. Dugačak 4,99 metara, širok 2,00 metra i visok 1,71 metar, ovaj je SUV coupe širi, kraći i niži od svog sestrinskog modela Q7. S međuosovinskim razmakom od gotovo 3,00 metra nudi prostranu unutrašnjost koja je nadmašila svu izravnu konkurenciju svojim prostranim dimenzijama, uključujući dužinu unutrašnjosti i ponudu prostora za glave putnika. U drugom se redu uz doplatu mogu dobiti tri zasebno podesiva sjedišta. Dok su nasloni drugog reda sjedišta preklopljena, zapremnina prtljažnog prostora ispod poklopca prtljažnika s električnim upravljanjem iznosi 1.755 litara.

 Nov izgled Q-obitelji: dizajn eksterijera

S impozantnom osmerokutnom rešetkom hladnjaka, novi Audi Q8 predstavlja novo lice Q-obitelji. Moćna rešetka hladnjaka stoji uspravno i, zajedno sa spojlerom koji je širi i povučen prema prednjem kraju, lijepo uokviruje usisnike zraka i dodatno naglašava samouvjerenost ovog modela. Lagano zaobljena linija krova završava na malo nagnutim D-stupovima i oslanja se na quattro izbočenja iznad kućišta blatobrana ispod kojih se nalaze 22-inčni kotači. Brojni detalji snažno podsjećaju na izvorni model quattro. Robusne linije i sportski naglašene površine daju osjećaj snage, profinjenosti i posebne dinamičnosti stalnog pogona na sva četiri kotača. Spojler, obloge kućišta blatobrana i ukrasne letvice vrata i difuzora u kontrastnoj su boji kako bi se dodatno naglasio "offroad" izgled. 

LED prednja svjetla u serijskoj opremi snažno osvjetljavaju cestu, dok je tehnologija HD Matrix LED svjetala dostupna kupcima kroz dodatnu opremu. U tom su slučaju dnevna svjetla izvedena u trodimenzionalnom efektu i izgledaju digitalno. Svjetlosna traka povezuje stražnje farove. Kao kod izvornog Audija quattro, ispod te trake nalazi se crna površina. Vlasnici modela Q8 za uključivanje raznih funkcija svjetala izvan vozila mogu upotrebljavati aplikaciju myAudi.

Više o modelu